Sadece Maraş merkezde 2 bin araç kullanılamaz hale geldi

Sadece Maraş merkezde 2 bin araç kullanılamaz hale geldi

6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremler on binlerce insanın hayatına mal olduğu gibi çok büyük maddi kayıplara da neden oldu.

  Resmi olmayan rakamlara göre depremde yaklaşık bir milyon araç hasar gördü. Sigorta şirketleri ise henüz depremzedelere tazminat ödemeye başlamadı. Çünkü sigorta şirketleri yaptıkları sigortanın sadece trafik kazalarını kapsadığını söylüyor.

Depremzede Mehmet Kara, Maraş’ta enkaz altında kalan araçların çekildiği alanda arkadaşının arabasını arıyor. Çünkü depremde yaralanan arkadaşı Maraş'ta hastanede tedavi görüyor.

 

Mehmet Kara, "Arkadaşımın arabası kayboldu. Ben de geldim belki buradadır dedim. Nerede olduğunu bilmiyorum. Ne kadar çok araç olduğunu görüyorsunuz. Nasıl bulacağız bilmiyorum? Bundan sonra ne olacağını da bilmiyoruz. Konu sadece araçlar değil. Ne kadar büyük bir yıkım olduğunu görüyorsunuz” diye konuştu.

Trafik Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre deprem bölgesindeki 10 ilde yaklaşık 3 milyon araç bulunuyor. Depremde bir milyona yakın aracın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Sadece Maraş merkezde yaklaşık 2.000 araç zarar gördü.

Veysel Aysan, "Depremde arabam, fabrikam ve evim ağır hasar gördü. Ben de birkaç yakınımı kaybettim. Bir felaket yaşadık, psikolojimiz bozuldu. Devlete bize yardım ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Vatandaşlar sigorta acentelerinden zararlarını tazmin etmelerini istiyor ama Türkiye sigorta sistemine göre acenteler sadece trafik kazalarında zararı tazmin ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.