RoSSA Pilates’ten Hakkari’de 8 Mart Etkinliği
Hakkari’de kadınlara yönelik hizmet veren RoSSA Pilates Studio, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli kurumlarda çalışan kadınları ziyaret ederek etkinlik düzenledi.
“Girişimci Kadın Hamlesi” temasıyla gerçekleştirilen program kapsamında girişimci kadınlar, Hakkari Devlet Hastanesi Baştabibi Uzman Doktor Gizem Demirbaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından hastanede ve okullarda görev yapan kadınlara çiçek takdim edilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
RoSSA Pilates’in bir kadın işletmesi olduğunu belirten katılımcılar, kadınların yaşamın her alanında gösterdiği özverili emeğin önemine dikkat çekerek kadınların her zaman yanında olduklarını ifade etti.
Etkinliği düzenleyen Öğretmen ve Pilates Eğitmeni Rojin Şevval Tansu ile Pilates Eğitmeni Safiye Nigar Tansu, kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında güçlenmesinin önemine vurgu yaptı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Rojin Şevval Tansu, genç kadın girişimciler olarak 8 Mart’ta çalışan kadınları ziyaret etmek istediklerini belirterek, “Kadınların ev, iş ve sosyal hayatta yaşadığı zorlukları biliyoruz. Ancak her koşulda ‘güçlü kadın, güçlü toplum’ anlayışına inanıyoruz. Bu nedenle farklı mesleklerde emek veren kadınları ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istedik” dedi.



