Putin Türkiye'ye geliyor

Putin Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan daveti kabul ederek Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifini kabul etti. Kremlin Putin Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı. 

Açıklamada ziyaret tarihine ilişkin net bir bilgi verilmezken, planlamanın korona virüsü salgını ve takvime uygun yapılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Türkiye'ye davet ettiklerini belirterek, "Ülkemizde kendisiyle ikili bir görüşmeyi de yapmak suretiyle bazı adımları atalım istiyoruz" demişti.

Öte yandan Kremlin ABD ve Rus dışişleri bakanlarının ne zaman görüşeceğinin ise henüz kararlaştırılmadığını açıkladı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29 Eylül'de Rusya'ya giderek Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme öncesinde ziyaretin ana başlıklarına yönelik bazı iddialar da gündeme gelmişti. Beyrut merkezli haber sitesi Al Modon, sözkonusu görüşmede Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Suriye lideri Beşar Esad ile görüşmeye ikna etmeye çalışacağı iddiasında bulunmuştu. Al Modon haberinde, "Putin, Erdoğan'ı Şam'la müzakere masasına oturmaya ikna etmeye çalışacak” ifadelerine yer vermişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.