Putin duyurdu

Putin duyurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin batı komşularından Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirileceğini açıkladı.

Rusya geçen yılın şubat ayında Batı yanlısı komşusu Ukrayna'a yönelik savaşını sürdürürken, bir yandan da kendisine uygulanan yaptırımlarla uğraşıyor.

Rusya'nın en büyük silahlarından biri de savaşı batı ülkelerine taşımasına yönelik yarattığı korku ve nükleer kozu.

Rossiya-24 televizyonuna konuşan Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapmasını 'gerçek tehdit' olarak yorumladı.

Putin, ABD'nin her ay 14-15 bin top mermisi ürettiğini, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ise tüm gün 5 bine yakın top mermisi kullandığını belirterek "ABD gelecek yıl her ay 42 bin, 2025'te de 75 bin top mermisi üretmeyi planlıyor" dedi.

Rusya lideri, NATO'nun diğer ülkelere taktik nükleer silah yerleştirdiğini belirterek Rusya'nın da Belarus'a aynı silahı yerleştireceğini açıkladı.

Putin sözlerini şöyle sürdürdü: "Batı bunu onlarca yıldır yapıyor. Onlar çoktan müttefik ülkelerde, NATO ülkelerinde ve Avrupa'da kendi taktik nükleer silahını yerleştirdi. Bu silah Almanya, Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya ve Yunanistan'da yerleştirilmiş durumda. Yunanistan'da bu silahın deposu var. Belarus'la aynısını yapacağımıza anlaştık. Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.