Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan harita paylaştı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan harita paylaştı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan harita paylaşarak anlattı: En yıkıcı alanlar ve deprem üretmeyen alanlar

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyada soruları yanıtlarken bir de harita paylaştı.

Maraş depremlerinin ardından bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen bölgeden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. AFAD bugüne kadar 16 bin artçı deprem olduğunu duyurmuştu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, il ve ilçe isimleri vererek, 'Deprem beklemiyorum, güvenli' dedi

Uzmanlar da sosyal medya hesaplarından depremlere ilişkin yorumlar yapmaya devam ediyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, soruları yanıtlarken bir de harita paylaştı.

Prof. Dr. Ercan şunları yazdı: "Türkiye’de diri deprem kuşakları(sarı),en yıkıcı alanlar(kırmızı),etki alanları (yeşil),deprem üretmeyen alanları(beyaz). Yapan:Prof. Dr. ÖVGÜN AHMET ERCAN, 2005. Görüldüğü gibi K.Maraş 5 kırığın kavşağında.Kırmızı alanda yeralan yapılar göçmüştü. Jeofizik,18 yıl önce söylemişti." Ercan, kentleri de sıralayarak deprem riski olup olmadığını açıklıyor:

Soruları yanıtladı... Ahmet Ercan deprem bölgesi İzmir'in ilçeleri hakkında bilgi verdi ve Ankara'yı yorumladı

ERZURUM, DAK’ın Kafkas kolu üzerindedir. Başkentte, M7,3, Aşkale M7,5,Pasinler M6,9, Oltu M6,0, Hınıs M6,1,Hasankale M5,8, Balkaya M5,9, Horasan M6,8’luk depremleri 20 ile 40 yılda bir üretir. Son 1983 Horasan M6,8 olmuştu.Erzurum, Şenkaya, KAK ile DAK’larından sarsıntı boşaltır.

HAKKARİ, Bitlis Bin. Kuşağında, Zağros kırığına birleşmektedir. Hakkari içi M7,2 üretir. Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman, Van’ı etkiler. İlçeleriyle 1. Der. deprem kuşağındadır. BBK ile Şemdinli- Yüksekova Kırıklarından etkilenir. 2005’den beri suskundur. 75 ile 100 yılda bir kükrer.

IĞDIR; içi M5,3, Aras Çukuru M6,4, Iğdır’ı etkileyen Erivan çok sık M6,4, Gence M6,4 üretir. Iğdır Kırığı, Iğdır açılma yarıntısı, Doğu Beyazıt kırıklarından etkilenir. Ovasında yerleşmek sıkıntılıdır. Kabaca 100 yıl arayla deprem olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.