Pervin Buldan: Bugün yeniden acı demek

Pervin Buldan: Bugün yeniden acı demek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 29 yıl önce katledilen eşi Savaş Buldan ile arkadaşları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ı andı.

1994'te İstanbul'da kaçırılıp işkenceyle katledilen iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay ölüm yıldönümlerinde anıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bugün yeniden acı demek. Bugün bir kez daha öfke. Sualsiz, sorgusuz, vahşice katledilmek demek. Binlercesinden sadece üçü demek. Savaş'a, Adnan'a ve Hacı'ya minnet ve saygıyla..." notuyla eşi Savaş Buldan'ın mezarı başında çekilmiş fotoğraf paylaştı.

Beştaş: Tüm faili meçhullerin yası taptaze

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş da "Bu acı yıldönümünde onları anıyor ve tüm faili meçhullerin yasının da taptaze durduğunu biliyorum. Hakikatler aydınlatılmadığı müddetçe bu toprakların yarası kapanmaz" dedi.

Resim

Resim

Resim

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum