Pasaportta harç farkı sürprizi

Pasaportta harç farkı sürprizi

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve İşçileri Bakanlığı’na itiraz dilekçesi yazılabileceğini belirtti.

Pasaport harç ve ücretlerine 2023 yılı itibarıyla yüzde 123 zam geldi. 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için Ocak 2023’e tarih alanlardan harç farkı yatırmaları istendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; duruma isyan eden pek çok kişi, CİMER üzerinden şikâyette bulundu.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Vatandaşlara, hem harçların yatırıldığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na hem de pasaportların alındığı İçişleri Bakanlığı’na hitaben internet üzerinden bir itiraz dilekçesi yazmalarını tavsiye ediyoruz. Bu kişiler, pasaport için müracaat ettikleri tarihte işlem yapılmış olsaydı ödeyecekleri ücretin miktarını ve daha düşük olduğunu belirterek bir dilekçe oluşturabilirler" diye konuştu.

Ağaoğlu, "Söz konusu durum Aralık 2022’de pasaport başvurusu yapan vatandaşlara net olarak söylenmeliydi. Bilgilendirilme hakkı evrensel bir tüketici hakkıdır ve bu konuda doğan mağduriyetler giderilmelidir" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.