Öykü ve Şiir yarışmasında kazananlara ödül verildi

Öykü ve Şiir yarışmasında kazananlara ödül verildi

Vate Dergisi Kirmanckî (Zazakî) Çalışma Grubu’nun düzenlediği Öykü ve Şiir Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Vate Dergisi Kirmanckî (Zazakî)  Çalışma Grubu’nun düzenlediği Şiir ve Öykü yarışmasının sonuçlarını açıklamak için Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı’nda bulunan Lilav Yayın Kitapevi’nde müzikli etkinlik düzenledi. Etkinliğe çok sayıda yurttaş katıldı.

Aylar öncesinde şiir ve öykü yarışma için çok sayıda başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların değerlendirmesini şiir dalında Malmîsanij ve J.İhsan Espar, öykü dalında ise Pınar Yıldız ve Deniz Gündüz yaptı. Yarışmaya katılan ve yarışmada ilk üçe giren kişilere para ödülü verildi.

Yarışmada şiir dalında  Îdris Yazar birinci olurken, ikinci ise  Îrfan Sîmserkîsij’in şiirleri seçildi. Öykü dalında birinciliği Cumalî Karakuş, ikinciliği ise Îrfan Akdağ aldı.

Ödüllerin verildiği etkinlikten sonra sanatçı  Sasa Serap ve Cela Boluz,  Kürtçe’nin Kurmanci ve Kurmanckî dilinde ezgiler seslendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.