Oruç tutarken toksinleri böyle atabilirsiniz! 8 su bardağı...

Oruç tutarken toksinleri böyle atabilirsiniz! 8 su bardağı...

İçerisinde bulunduğumuz ramazan ayında dengeli ve sağlıklı beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirmede çok etkili. Hatta oruç tutarken aynı zamanda vücudunuzu yorup sizi hasta eden toksinlerden de kurtulabilirsiniz.

Peki, hangi sebze ve meyve bu anlamda daha etkili? Su içmek toksin atar mı? Neleri tüketmekten kaçınmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü'ye kulak verin

Yüksek kalorili içecek ve yiyeceklerin yerine bağışıklık sistemimizi destekleyici meyve sebzelere iftar ve sahur saatlerinde yer vermeliyiz.
2Sebze ve meyveler zinde kalmamızı sağlıyor

Sebze ve meyveler zinde kalmamızı sağlıyor 

Unutmayalım ki iftar saatini beklerken hayalini kurduğumuz tatlılar sadece kalori almaktan başka bir şeyi ifade etmezken antioksidan ve C vitamini kaynağı sebze ve meyveler vücudumuzu kalkan gibi koruyarak zinde kalmamızı da sağlayacaktır.

Toksin atımını hızlandırmak için 8 su bardağı su 

Toksin atımını hızlandırmak ve vücudumuzu canlandırmak için günlük 8 su bardağı su tüketimini ihmal etmemekle beraber taze sıkılmış bazı meyve ve sebze sularının da tüketimini arttırmak çok doğru olacaktır.

Hazır ürünlerden uzak durulmalı 

Özellikle içeriğini bilmediğimiz ürünler, hazır çorbalar, rafine gıdalar (sanayi tipi kek, börek, pasta, bisküvi, iyi pişmemiş ürünler üzerinde yanık ve kömür karası görünümü olan ürünlerden uzak durmak gerekir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, bağışıklık sistemini güçlendirmeyi sağlayan meyve ve sebzeleri şöyle sıraladı: 

C vitamini: Bağışıklık siteminizi güçlü tutarak hastalanmanızı engeller. Kuşburnu, turunçgillerden, domates, biber, maydanoz, soğan, dutsu meyveler dediğimiz berryler, kabak, brokoli ve yeşil salatalar C vitamin almanızı sağlayacak besinlerdir.

Sarımsak : Yemeklere lezzet verici olarak kullanılmasının yanında birçok hastalığı tedavi etmek amacıyla da kullanılmaktadır.

Kefir : Kefir düzenli tüketildiğinde vücut direncini arttırma da çok önemlidir.

Zencefil: Asya kökenli bir bitki olan zencefilin sağlığa yararı çok eski zamanlardan beri bilinmektedir, yüksek vitamin ve besin kaynağıdır.
10Kekik
Kekik : Kramp çözücü, dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak kullanılmaktadır. Akciğer ve bronşlar başlıca kullanım alanlarındandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.