Önergeler yine karıştı: Bakanlıktan sorulmayan soruya yanıt

Önergeler yine karıştı: Bakanlıktan sorulmayan soruya yanıt

Yeşil Sol Parti Milletvekili Heval Bozdağ’ın, önergede sormadığı bir soruya bakanlık cevap verdi. Bozdağ’ın sormadığı soruyu Yeşil Sol Parti Milletvekili Gergerlioğlu’nun sorduğu ortaya çıktı.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Heval Bozdağ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın görevde yükselme sınavında usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Bakan Mahinur Özdemir’in yanıtları arasında Bozdağ’ın sormadığı bir soru da vardı.

Görevde yükselme sınav sonuçlarının zamanında açıklanmaması, kriterlere uygun olmayan isimlerin terfi ettirilmesi, sınav kurulunun yönetmeliğe aykırı oluşturulması gibi iddiaları önergesine taşıyan Bozdağ’ın, Bakan Mahinur Özdemir’in yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorulardan bazıları şunlar oldu:
-Mülakat sonuçları neden vaktinde açıklanmadı?
-Mülakat sonuçlarının açıklanması neden seçim sonrasına bırakıldı?
-Yazılı sınavdan en yüksek puanları alanların 70 altı puan verildiği için elendiği, düşük puan alanların ise mülakatta yüksek puan verilerek sınavı kazanmalarının sağlandığı iddiasına ilişkin açıklamanız nedir?
-İddialara ilişkin bir inceleme ya da soruşturma başlatılmış mıdır?

ÖNERGEDE OLMAYAN SORUYA CEVAP

Bakan Mahinur Özdemir imzalı cevapta iddiaların doğru olmadığı ve sınavın mevzuata uygun olarak yapıldığı, gerekçeleriyle birlikte ifade edildi.

Ancak cevap metninde Milletvekili Heval Bozdağ’ın sormadığı bir soruya da yanıt verildi. İlgili cevapta sınava giren bir kişinin ifadelerine cevaben “Diğer taraftan ‘…biz yüksek puan alanların çoğu elenirken 60 puan alanlar şu an tercih yapıyorlar’ ifadesinin hangi unvan için kullanıldığı anlaşılmamakla birlikte Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavına 2 bin 158, sözlü sınavına 2 bin 16 aday katılmıştır. Bin 200 aday sözlü sınav sonucunda başarılı, 816 aday başarısız sayılmış, 142 aday sözlü sınava katılmamıştır” denildi.

ÖNERGELER KARIŞTI, İFADELER BAŞKA ÖNERGEDE

Öte yandan Bozdağ’ın önergesinde yer almayan ‘…biz yüksek puan alanların çoğu elenirken 60 puan alanlar şu an tercih yapıyorlar’ ifadesinin bir başka milletvekilinin soru önergesinde yer aldığı ortaya çıktı. Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevde yükselme sınavındaki usulsüzlüklere ilişkin kendisine iletilen bir mesajı soru önergesi ile Meclis gündemine taşımıştı. Önergede yer alan ilgili mesajda şu ifadeler kullanılıyordu: ‘‘Ben Aile Sosyal ve Hizmetler Bakanlığında Hemşire olarak görev yapmaktayım. Görevde yükselme sınavına girdim ve 80’in üzerinde yazılı puan aldım. Ancak mülakatta bana baraj altı puan verip onlarca arkadaşım gibi elediler. Biz yüksek puanlıların çoğu elenirken 60 puan alanlar şu an tercih yapıyorlar ve iş barışımız tamamen bozuldu.”

Gergerlioğlu, Bakan Mahinur Özdemir’e ilettiği önergede bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Ancak Bakan Özdemir, Gergerlioğlu’nun bu sorusuna Yeşil Sol Parti Milletvekili Heval Bozdağ’ın önergesinde yanıt verdi. Gergerlioğlu’na verilen cevapta ise söz konusu “…biz yüksek puan alanların çoğu elenirken 60 puan alanlar şu an tercih yapıyorlar” iddiasına ilişkin herhangi bir ifade yer almadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.