Omicron için yeni uyarılar

Omicron için yeni uyarılar

Dünya Sağlık Örgütü tavsiyelerini güncellerken, 30'u aşkın ülkede görülen Omicron varyantı ABD'de de tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Omicron yayıldıkça tüm ülkelerin potansiyel yeni Covid dalgalanmalarına hazırlanmaları gerektiğini söyledikten sonra yeni tavsiyeler yayınladı.

Örgüt, aşı üreticilerinin, ürünlerini yeni varyanta karşı korumak için ayarlamaya ihtiyaç duyma "olasılığına" hazırlanmaları gerektiğini söylüyor.

DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier, Cenevre'deki bir Birleşmiş Milletler brifinginde, yetkililerin ilk olarak Güney Afrika'da bildirilen yeni varyantın bulaşıcılığını ve ciddiyetini hala incelediklerini söyledi.

Reuters haber ajansı tarafından aktarılan sözlerinde, "Aşı üreticilerinin çalışmalarını şimdiden önceden planlamaya başlamaları ve mevcut aşıyı değiştirmek zorunda kalma olasılığını planlamalarını tavsiye ediyoruz" dedi ve ekledi: 

"Son alarm zili çalana kadar beklemek iyi değil."

ABD'de yeni önlemler 

Başkan Joe Biden, tekrar katılaşan Covid-19 seyahat kurallarını açıkladı.

Önümüzdeki haftadan itibaren, Amerikalılar da dahil olmak üzere ABD'ye seyahat eden uluslararası yolcular, aşı durumlarından bağımsız olarak seyahatten en fazla bir gün önce Covid testi yaptırmakla yükümlü olacak.

Uçak, tren ve otobüslerde maske zorunluluğu Mart ortasına kadar uzatılacak.

Milyonlarca ücretsiz ve sigorta şirketi tarafından finanse edilen ev testi de kullanıma sunulacak.

Omicron dünyaya yayılıyor

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde on Omicron varyantı vakası tespit edildi: 

Varyant, raporlara göre tespit edilebildiği kadarıyla şu anda 30 ülkeye kadar bulundu.

Oldukça mutasyona uğramış bir varyant olan Omicron'un daha fazla bulaşma veya aşılardan daha fazla kaçınma riski ile ilişkili olup olmadığı hala net değil.

ABD, Covid vakalarının bu kış artacağı uyarıları arasında tüm yetişkinleri güçlendirici aşı almaya teşvik ediyor.

Maryland'deki Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "Bu varyantla kaos ve kafa karışıklığıyla değil, bilim ve hızla mücadele edeceğiz" dedi.

Başkan, 40 milyondan fazla Amerikalının Covid güçlendiricileriinin alındığını söyledi. 

Çocuklar ve gençler arasında aşılama oranlarını artırmak amacıyla ülke genelinde yüzlerce aile aşı kliniği kurulacak.

Herkese ücretsiz test

Yetkililer, özel sigorta şirketlerinin satın aldıkları evde yapılan Covid testleri için 150 milyon müşterisine tazminat ödemek zorunda kalacağını, sağlık merkezleri ve kırsal klinikler aracılığıyla sigortasızlara 50 milyon testin ücretsiz dağıtılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.