ÖHD Hakkari Şubesi kongreye gitti

ÖHD Hakkari Şubesi kongreye gitti

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi .

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi, 2’nci Olağan Kongresini, KESK konferans salonunda gerçekleştirdi. 

Kongreye, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ) Hakkari Milletvekili Av. Onur Düşünmez, DEM Parti Belediye Eş Başkanları M. Sıddık Akış, Viyan Tekçe, ÖHD eş Genel Başkanı Ekin Yeter, ÖHD Genel Merkez Yöneticileri, Hakkari Baro  Başkanı Avukat Ergün Canan, parti yöneticileri ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ile hukukçular katıldı.

Kongrede konuşan DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, “Mevcut yasalarda ve evrensel hukuktan kaynaklı insanların sahip olduğu haklar var. Cezaevlerinde tutukluların yaşadıkları işkence, baskı, zulüm ve tecrit vahşete dönüştürmüş durumda. Tutsaklar 103 gündür açlık grevi eylemini sürdürüyor ve iktidar halen bir girişimde bulunmuyor" dedi. 

ÖHD Eş Genel Başkanı Ekin Yeter ise," Siyasi tutsaklar üzerindeki tecrit devam ediyor. Hukukçular olarak bu tecride son vereceğiz” diye konuştu. 

Konuşmacıların ardından derneğin yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi için seçim yapıldı.

ÖHD Eş Başkanlığına da Avukatlar Cevahir Ağrali ve Ferit Atasoy seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.