Öğretmen, öğrenci ve kursiyerler "depremzedeler üşümesin" diye mesai yapıyor

Hakkari'de öğretmen, öğrenci ve kadın kursiyerler, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden bu yana afetzedelerin ısınma ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için mesai yapıyor.

Hakkari'de de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Merkezindeki öğretmen ve öğrenciler, depremzedelerin ısınma ihtiyacının karşılanması için uyku tulumu üretiyor.

Merkez Müdürü Abdullah Karataş, depremlerin büyük acılara yol açtığını dile getirdi.

Yaraların sarılması için herkesin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Karataş, şunları kaydetti:

"Bu felaket hepimizi derinden sarstı. Biz de merkezimizde uyku tulumu yapıyoruz. Giyim bölümü öğretmen ve öğrencileri bu üretimi gerçekleştiriyor. Bu kumaş sıfırın altında 30 dereceye kadar insanı koruyabilen özelliğe sahip. Tulumları deprem bölgesine göndereceğiz. Acı hepimiz acısı. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. Allah milletimizi korusun."

Usta öğretici Ayşe Abi de "Uyku tulumu mesaisine başladık. Depremzedelere bir faydamızın dokunacak olması bizi mutlu ediyor. Atölyede üretilenleri başka bir bölümde paketliyoruz. Ardından da araçlarla deprem bölgesine gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.