Oğlu gözaltına alınan baba kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Oğlu gözaltına alınan baba kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

İstanbul’da bu sabah yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan bir gencin babası kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, HDP’li Onur İlbars’ın ailesi ile birlikte ikamet ettiği Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ndeki eve bu sabah kolluk güçleri tarafından baskın yapıldı. Evde arama ve gözaltı işlemi yapıldı. Bu sırada Onur İlbars’ın babası Abdulcebbar İlbars da hazır bulunuyordu. Baba Abdulcebbar İlbars, oğlu gözaltına alındığı sırada fenalaştı. Kalp krizi geçiren Abdulcebbar İlbars kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Onur İlbars, babasının yaşamını yitirmesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye halkları için kritik bir öneme sahip olan seçim sürecine giderken 02.05.2023 tarihinde sabaha karşı siyasal iktidarın baskı ve zor aygıtı olarak kullandığı soruşturmalardan biri olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında HDK, HDP ve Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi yönetici ve üyelerinin bulunduğu 28 kişi evlerine yapılan baskınlar ile gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlardan müvekkilimiz Onur İlbars’ın ailesi ile birlikte ikamet etmekte olduğu konuta da kolluk güçleri tarafından baskın yapılarak konutta arama ve gözaltı işlemi yapılmıştır. Gözaltı ve arama işlemleri sırasında müvekkilimiz Onur İlbars’ın babası Abdulcebbar İlbars da hazır bulunmakta olup müvekkilimiz Onur İlbars gözaltına alındığı sırada fenalaşmıştır. Müvekkilimiz gözaltına alındıktan sonra babası Abdulcebbar İlbars kalp krizi geçirmiş ve kaldırılmış olduğu hastanede ne yazık ki yaşamını yitirmiştir. Seçimlere günler kala iktidar güçleri arttırdığı siyasi operasyonlarla yarattığı gerilim ortamında seçmeni kendisine yönlendirmeye çalışmakta bunun için tüm zor aygıtlarını kullanmaktadır…

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği olarak bizler insan yaşamını hedef alan ve hiçe sayan iktidar anlayışını kabul etmiyor, demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kasten öldürme suçu dahil tüm sürecin hukuki olarak takipçisi olacağımızı bildiriyor, Abdulcebbar İlbars’ın ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum