Nurettin Fırat aday adaylığı için başvurdu

Nurettin Fırat aday adaylığı için başvurdu

Hakkari İl özel İdaresi Genel sekreter Yardımcısı ve Ak Parti Hakkari Eski İl başkanı Nurettin Fırat 28. Dönem Hakkari Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Siyasi partilerde 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimleri nedeniyle hareketlilik yaşanırken, yeni dönem meclisinde yer almak isteyen milletvekili aday adayları da müracaatlarını yapmaya devam ediyor.

Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve önceki Dönem Ak Parti Hakkari İl başkanı Nurettin Fırat da Ak Parti'ye aday adaylık başvurusu yaptı.

Hakkari AK Parti il Başkanlığına giden Fırat,  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir'e aday adaylığı başvuru formunu doldurup teslim etti.

Aday adaylığına ilişkin sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan Fırat, '' Sayın Cumhurbaşkanımız ⁦Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde , Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışmak üzere AK Parti Milletvekili Adaylığı için müracaatımızı Hakkari Ak parti İl Başkanlığına yaptık. Rabbim hayırla neticelendirsin.'' ifadelerini kullandı. 

Nurettin Fırat Kimdir ?

Nurettin Fırat, 1976 senesinde Hakkari’de dünyaya geldi. İlköğretimini Bay Köyü İlkokulunda okuduktan sonra ortaokul ve liseyi Hakkari İmam Hatip’te tamamladı. 1*997 senesinde Hakkari il müftülüğünde imam olarak göreve başlayan Fırat, 1999 senesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hakkari Meslek Yüksek Okulundan mezun oldu. 2004 senesinde kurumlar arası geçiş ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne geçiş yaptı. Burada değişik dönemlerde personel şefliği, sivil savunma amirliği ve şube müdürlüğü görevleri yaptı.

08.02.2015 tarihinde Hakkari AK Parti 5. Olağan Kongresinde İl Başkanlığına seçildi.

17.08.2017 tarihinde de bu görevinden istifa ettiğini duyurdu. Nurettin Fırat, evli ve üç çocuk babasıdır.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.