Norveç'te saldırı: 5 kişi öldü

Norveç'te saldırı: 5 kişi öldü

Başkent Oslo'ya bağlı Kongsberg kasabasında bir saldırganın ok ve yay kullanarak çok sayıda kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Norveç’in başkenti Oslo’nun güneybatısındaki Kongsberg kasabasında bir saldırganın ok ve yay kullanarak çok sayıda insanı öldürdüğü belirtildi.

Polis şefi Oeyvind Aas, saldırganın yakalandığını ve yalnız hareket ettiğinin düşünüldüğünü açıkladı. Saldırganın elinde yay ve oklarla Coop Extra adlı bir süpermarketten dışarıdaki insanlara saldırdığı ve ardından kasaba boyunca dolaştığı bildirildi.

Bölgede çok sayıda ambulans, polis aracı ve helikopter bulunduğu belirtildi.

Ölü sayısı açıklanmazken, çok sayıda yaralının çevre hastanelere taşındığı kaydediliyor. 


 

Bu arada Norveç Polis Müdürlüğü, silahlanma için ulusal bir emir yayınladı. Açıklamaya göre bu emir, herhangi bir saldırıya hazırlıklı olmak ve polisin yanıt verme yeteneğini artırmak için verildi. Bunun 'ek bir acil durum önlemi' olduğu belirtilen açıklamada, polisin elinde şu anda ülkedeki tehdit düzeyinde bir değişiklik olduğuna dair somut emarelerin olamadığını da kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.