Nihat Kazanhan davası yeniden başladı, mahkeme sanık için yakalama kararı çıkardı

Nihat Kazanhan davası yeniden başladı, mahkeme sanık için yakalama kararı çıkardı

Anayasa Mahkemesi'nin yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmettiği Nihat Kazanhan cinayeti davası Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı.

12 yaşındaki Nihat Kazanhan, 14 Ocak 2015'te birkaç arkadaşıyla Cizre’nin Yafes Mahallesi'ndeki evlerinin yakınındayken, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

AYM, Anayasa'nın 17. maddesiyle güvence altına alınan yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmederek polis M.N.G'ye verilen cezada "haksız tahrik" indirimi uygulanmasına karşı çıkmıştı. Bu kararın ardından dava yeniden başladı.

Bugün görülen ilk duruşmaya sanık katılmadı ve açık cezaevine alındıktan sonra COVID izni nedeniyle cezaevinden çıktığı belirtildi.

Sanık müdafi yaptığı savunmada bir kişinin çocuk olmasının haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına engel olmadığını savundu.

"O dönemde polis sayısı da yeterli değildir. Müvekkil o silah sesiyle çocukları belki korkutabilirim düşüncesi ile hareket etmiştir. Olası kast ile cezalandırmak bile hatalıdır. Sanık hakkında haksız tahrik uygulanmayacağını söylemek doğru değildir. O dönemde örgüt mensupları çocukları ön planda kullanmışlardır. Sanık ön görmediği bir neticenin gerçekleştiğini düşünüyoruz."

Bugün görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, sanık polis M.N.G hakkında 'tutuklanmasına yönelik yakalama emri' kararı çıkardı.

Sanığın mahkemede hazır bulunmasını isteyen mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Mart tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.