Newroz finali Diyarbakır’da başladı

Newroz finali Diyarbakır’da başladı

2023 Diyarbakır Newroz'u "Her der, Newroz her dem Azadî" sloganıyla yapılıyor.

Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Newroz programlarının finali Diyarbakır'da yapılıyor. Diyarbakır’da sabah 10.00'da başlayan Newroz finalinde alanı doldurmak üzere erken saatte Newroz alanına gelmeye başladı. Newroz'a katılmak üzere alana gelenler dört güvenlik noktasından geçti.

Newroz alanındaki sahnede "Her der, Newroz her dem Azadî" (Her Yer Newroz, Her Dem  Özgürlük), “Jin, Jiyan, Azadî” (Kadın, Yaşam, Özgürlük) ve “Bila sere gelê me sax be” (Halkımızın başı sağ olsun) pankartları asıldı.

Sahne ve Newroz alanı HDP flamalarının yanı sıra Yeşil Sol Parti'nin flamalarıyla donatıldı.

Diyarbakır'daki Newroz programına Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Tutuklu ve Hükümlüler Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUAD-FED) Eşbaşkanı Safiye Akdağ, yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Gülistan Sönük, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.