Naci Görür'den Hakkari depremi uyarısı

Naci Görür'den Hakkari depremi uyarısı

Naci Görür'den Hakkari depremi uyarısı: Bitlis-Zagros kuşağı stres yükledi

 

Hakkari'de bu sabah 06.09'da deprem meydana geldi. Yüksekova merkezli depremin büyüklüğünü, Kandilli Rasathanesi 4,1, AFAD ise 4,3 olarak ölçtü.

Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremleri sonrası bölgedeki faylarda biriken stresin değişime uğradığını belirtti.

Bugünkü depremin Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde olduğu bilgisini paylaşan Görür, şu değerlendirmede bulundu:

"Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus gözardı edilmemelidir."

Ercan: 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgede fayların gerilmekte olduğuna işaret ederek, yıkıcı bir depremin beklendiğini ifade etti.

Bölgede 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini belirten Ercan, zamanını ise bilmenin mümkün olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum