Müdür Kaya'dan 8 Mart mesajı

Müdür Kaya'dan 8 Mart mesajı

Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya 8 Mart Kadınlar günü dolayısı ile yayımladığı mesajında dünyada kadın haklarına verilen önemin artmasının sonucunda 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtti.

Müdür Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar, Türk Milletinin tarihinde ise, anne ve eş olarak, hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Kadın merhametin, sevginin, hoşgörünün, özverinin timsalidir. Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin başarısında anahtar bir rol oynamaktadır. Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında, yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır. Kadın bir ana olarak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Kültürümüzde kadın, tarlayı sürerken de, çocuğu yetiştirirken de, aileyi idame ettirirken de, üretendir. Önümüze gelen bir tas çorba, yemenideki oya, kilimdeki desen ve arkamızdan okunan her bir dua da, kadın emeği vardı.
Ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki,  İstiklal Savaşı’nın Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Bilinmelidir ki kadının mutlu olduğu toplum, mutlu ve huzurludur. Kadının yarınlara umutla baktığı toplum, geleceğine umutla bakan toplumdur. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ prensibini rehber edinerek, geleceğin inşasına hep birlikte omuz
vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren,  dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.