Mobil Trafik Eğitim TIR'ı Hakkari'de

Mobil Trafik Eğitim TIR'ı Hakkari'de

İlkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü "Mobil Trafik Eğitim TIR'ı” Hakkari’de.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kente gelen trafik eğitim TIR'ı, Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu Bahçesinde faaliyetine başladı.

Etkinliğe, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Resim

Kentte iki gün kalacak olan TIR'da bin ilkokul öğrencisine program çerçevesinde, TIR içerisin teorik, açık alanda ise uygulamalı eğitim verilecek.

Etkinliklerin ilk günü, Hakkari Merkez, ikinci günü Yüksekova'da olacak.

Etkinliğin ilk gününde TIR'daki mobil sınıfta eğitim gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda polis eşliğinde akülü araç kullandı. Uygulamalı eğitimde, öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

Trafik Eğitim TIR'ı, iki gün boyunca çocuklara trafik eğitiminin verilmesi ve çocukların trafik dedektifi olmaları, anne babaların araç kullanırken kuralara uymaları hususunda bilinçlendirme çalışması yapacak.

Etkinliğin sonunda, Vali İdris Akbıyık, protokol ile birlikte, çocuklara kırmızı düdük ve trafikçi kartlarını teslim etti.

Resim

Resim

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.