Microsoft, 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Microsoft, 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Microsoft teknoloji şirketi, 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin bu kararı dünya çapındaki çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini etkileyecek.

ABD'nin Microsoft teknoloji şirketi, 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

BBC'nin haberine göre, Microsoft'un bu kararı dünya çapındaki çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini etkileyecek ve şirkete yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bir kıdem tazminatı ve yeniden yapılanma maliyeti getirecek.

Kararı çalışanlara bir yazı ile duyuran şirket CEO'su Satya Nadella, dünyanın pek çok bölgesinde ya resesyon olduğunu ya da resesyon beklendiğini, pek çok kişinin ise "ihtiyatlı davranmayı seçtiğini" söyledi.

Şirketin "kilit öneme sahip alanlarda işe alım yapmayı sürdüreceğini" açıklayan Microsoft CEO'su Nadella, şirketin bu dönemden "daha güçlü ve daha rekabetçi çıkacağından emin olduğunu, fakat bu gelişmeler doğrultusunda adımlar atılması gerektiğini" söyledi.

Nadella, Microsoft'un maliyetlerini geliri ve müşteri talebiyle uyumla hale getireceklerini, bu kapsamda 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar 10 bin kişinin işine son verileceğini bildirdi.

"OpenAI şirketine yatırım yapacak"

Microsoft'un işten çıkarmalara ilişkin açıklaması dün (18 Ocak) basında yer alan haberlerin ardından geldi.

İngiltere'nin Sky News haber sitesinde dün yer alan bir haberde Microsoft'un çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmayı planladığı belirtilmişti. Bloomberg de şirketin 18 Ocak'ta bazı mühendislik birimlerinde işten çıkarmaya gitmeyi planladığını duyurmuştu.

Financial Times'ın değerlendirmesine göre ise Microsoft, Üretken Önceden Eğitilmiş Transformatör'ü (ChatGPT) yapan yapay zeka şirketi OpenAI'a milyar dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

CNBC'nin aktardığına göre, Microsoft 2022 mali yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2'lik bir gelir artışı açıklamış, bu ise 2016 yılından bu yana şirketin kaydettiği en düşük büyüme hızı olarak kayıtlara geçmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.