Metroda çifte patlama: En az 10 ölü, 50 yaralı

Metroda çifte patlama: En az 10 ölü, 50 yaralı

St. Petersburg'da metroda patlama meydana geldiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu belirtildi. Patlamada en az 10 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde iki metro istasyonun arasında patlama gerçekleştiği belirtildi. Patlamalada en az 10 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, 'terörizm de dahil' tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı.

Olayın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiği ve şehirdeki 3 metro istasyonunun kapatıldığı belirtildi.

Rusya Başsavcılığı Sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamanın "terör saldırısı" olduğunu vurgulayarak, geniş çaplı soruşturma başlatıldığını söyledi.

"RUSYA'YI YAKACAĞIZ"

Rusya’da St Petersburg’da iki ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlamaya ilişkin iki hafta önce yayınlanan bir afişte DEAŞ’ın tehdit ettiği görülüyor.

"Rusya’yı yakacağız" yazılı afişin üzerine bugün meydana gelen patlamada DEAŞ’ın parmağı olduğu iddia ediliyor. Rusya’da St Petersburg’da meydana gelen patlamada ilk bilgilere göre 10 kişi öldüğü en az 50 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Ayrıca patlamanın yaşandığı istasyonun birkaç durak ötesinde ’Plosjad Vosstania’ durağında patlamamış bomba bulundu. Bomba yetkililer tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Rusya devlet ajansı Tass'ın geçtiği habere göre, patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi de yaralandı. 

Interfax, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

Patlamanın tren vagonlarından birinde gerçekleştiğini belirten Sputnik'e konuşan bir kaynak ise, mavi hatta yer alan trenlerin hareketlerinin durdurulduğunu, olay yerine kurtarma ekiplerinin gönderdiğini söyledi.

St. Petersburg Valiliği'nden yapılan açıklamada patlamada yaralananların sayısının 50 olduğu bilgisi verildi.

Bir diğer kaynaksa metroda iki patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Kaynakın anlattığına göre, patlamalardan biri Sennaya Ploşad istasyonunda, diğeriyse Tehnologiçeskaya Institu istasyonunda gerçekleşti. Bu iddia ise resmi açıklama ile yalanlandı. İkinci patlamanın kontrollü olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

PUTİN ST PETERSBURG'DAYDI

Hürriyet'in Moskova temsilcisi Nerdun Hacıoğlu'nun verdiği bilgiye göre saldırı Rusya Devlet Başkanı Putin'in de bulunduğu bir anda gerçekleşti. 

PUTİN: HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklama şöyle: "St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor.  St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz."

44-002.jpg1027915447.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.