Mehmet Sıddık Akış'ın duruşmasında karar çıktı

Mehmet Sıddık Akış'ın duruşmasında karar çıktı

Yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı duruşmada karar çıktı. Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61'inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü

Mahkeme heyeti duruşma sonunda Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kararın ardından Akış tutuklandı.

MAHKEME ÖNÜNDE PROTESTO 

Kararın ardından mahkeme önünde protestolar başladı. DEM Partililer, 'baskılar bizi yıldıramaz' sloganları, alkış ve zılgıtlarla kararı protesto ediyor. Yürüyüşe, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti milletvekilleri katılıyor.

DEM PARTİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

DEM Parti'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış'a, kayyım gaspına gerekçe yapılan ve düzmece delillerle oluşturulan, teknik olarak çökmüş bir davada 19 yıl 6 ay ceza verildi. AKP-MHP'nin talimatlı yargısının hukuku ayaklar altına alan kararları yok hükmündedir. Kumpasçı çok iktidar geldi geçti ama biz buradayız, olmaya da devam edeceğiz, siz gideceksiniz!"

Z Z Z-5

Z Z-17

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum