MASAK'tan kripto incelemesi

MASAK'tan kripto incelemesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "MASAK, kripto para platformu FTX'in ilişkili olduğu kişiler nezdinde inceleme başlattı" dedi.

Kripto para platformu FTX, ABD'de iflas başvurusunda bulunmuş, platformun CEO'su Sam Bankman-Fried ise istifa ettiğini açıklamıştı. Mahkemeye sunulan belgelerde şirketin parasıyla çalışanlara ve danışmanlara, kayıtlara geçirilmeden evler alındığı ortaya çıktı. Belgelere göre FTX’ten alacağı olan şahıs ve kurum sayısı 1 milyonun üzerinde olabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de "Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto para işlem platformu FTX'in ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattı" açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.