Ma Music 5'inci yılını kutladı

Ma Music 5'inci yılını kutladı

Ma Müzik Akademisi, kuruluşlarının 5'inci yıldönümünü düzenledikleri gece ile kutladı.

Kürt müziğinin geliştirilmesi amacıyla "Her yerde herkes için müzik" şiarıyla çocuk ve yetişkinlere müzik eğitimini veren Ma Müzik Akademisi kuruluşunun 5'inci yıldönümünü Amed Şehir Tiyatrosu'nda kutladı. Dolup taşan kutlama etkinliğine Akademi öğrencileri, aileleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte, akademi eğitmenleri, Urfa'dan Dengbej Serwan ile Van'dan Apê Usîv  sahne aldı.

Etkinlik öncesi Ma Music Akademisinin 5'inci yılına ilişkin konuşan Akademi eğitmeni Ferhat Ertaş, "Bundan 5 yıl önce yerlerimiz kapatıldı ve irademiz alınmak istendi ama biz durmadık. Çünkü söz vermistik bu ülkenin çocuklarını müziksiz, dilsiz ve kültürsüz bırakmayacaktık. Ve sizin de emeklerinizle bu akademiyi kurduk. 5 yıl önce yerlerimiz kapandığında onlar eve gideceğimizi düşündü ama biz gitmedik ve daha da büyüdük. Bugün dilimiz ve kültürümüz yasaklanıyor ama biz direneceğiz ve daha da ileri götüreceğiz. Onlar 1 kapatır biz 10'ları açacağız. Ne kadar kapatırlarsa kapatsınlar biz bu çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Binlerce genç ve öğrenciyi yetiştirdiklerini kaydeden Ertaş, bölgenin farklı illerinde 10 atölye kurduklarını da söyledi. Ertaş, “Kürdistan'ın her yerine ulaşacağız, çocuk eğitimlerimize devam edeceğiz. Canımızda bir damla kalana dek Kürtçe şarkılarımızı seslendireceğiz. Ve bu ülkenin çocuklarını müziksiz bırakmayacağız" dedi.

Sonrasında sırasıyla sanatçılar anonim dengbeji parçaları seslendirdi. İlk olarak sahne alan Apê Usîv, Ma Music'in çok kıymetli işler başardığını belirterek, "Her yerde müzik, tiyatro eğitimleri var neden dengbeji yok? Ma Music'in dengbeji eğitimi verdiğini duyunca çok mutlu oldum. Umarım böyle devam eder. Çünkü her ses bir renktir" dedi.

Seslendirilen şarkılara izleyenler sık sık alkış ve zılgıtlarla eşlik etti. Apê Usîv ile Mesud Geweri arasındaki diyaloglar seyircilere eğlenceli anlar yaşattı. Müzik dinletisinin ardından sanatçılara, ailelere ve tüm akademi öğrencilerine plaket verildi.

Etkinlik akademi öğrencilerinin toplu seslendirdiği şarkılarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.