Lice'de polislerin işkence ettiği çocuk o anları anlattı: 'İstiklal Marşı'nı ezberle dediler'

Lice'de polislerin işkence ettiği çocuk o anları anlattı: 'İstiklal Marşı'nı ezberle dediler'

Diyarbakır'da polislerin işkence ettiği çocuk yaşadıklarını anlattı. Y.D. polislerin kendisine, "Türk’üm de, seni öldürürüz. Apo’ya küfür et. İstiklal Marşı'nı ezberleyeceksin" dediklerini söyledi

Diyarbakır Lice'de 21 Mart’taki Newroz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki çocuğa işkence yapmakla suçlanan ve gözaltına alınan biri komiser yardımcısı 5 polisle ilgili soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan polislerden 3'ü tutuklandı, ikisi serbest bırakıldı.

ANKA'nın aktardığı bilgilere göre Y.D., Lice’deki Newroz kutlamasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben, ateşin yanına geçiyordum. Gittim binaya, sonra geldiler, beni aldılar ve vurmaya başladılar. O sırada elimi ve ayağımı bağladılar, beni tehdit ettiler. 4 polisti, silah dipçiğiyle vurdular beni. Benim kefim (puşim) bendeydi. Kefimle ile elimi ve ağzımı bağladılar, kelepçeyle de ayağımı. Bana dediler ki 'Söyle, Türk’üm de, seni öldürürüz. Apo’ya küfür et. İstiklal Marşı'nı ezberleyeceksin.’ Bana da küfrettiler. Beni asfaltta vurdular, sonra getirip bir çukura attılar, gittiler.”

Doktorlar, gördüğü şiddet nedeniyle Y.D.’nin görme ve duyma kaybı yaşama ihtimali olduğu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.