Levent: Ne yapacağız şimdi?

Levent: Ne yapacağız şimdi?

Sanatçı Haluk Levent, yüzlerce SMA'lı çocuğun tedavi için beklediği Zolgensma ilacının ödeme kapsamına alınmamasını eleştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplantısının ardından evlilik öncesi tüm çiftlere ve yeni doğan bebeklere SMA taramasının zorunlu kılındığını duyurdu.

Bakan Koca, “Tarama sonucunda, genetik yapıları SMA hastası bebek dünyaya getirme riski içeren çiftler, eğer arzu ederlerse tüp bebek yöntemiyle bu riskten uzak bir şekilde çocuk sahibi olabilirler. Bedeli devletimizce karşılanmaktadır” dedi.

 Ancak Koca yüzlerce SMA'lı çocuğun tedavi için beklediği Zolgensma ilacının SGK ödemeleri kapsamına alınmasına dair bir açıklama yapmadı.

AHBAP Derneği aracılığıyla onlarca SMA hastasına yardım eden, yardım toplamak için bir de TV programı yapan sanatçı Haluk Levent'ten, Zolgensma ilacına dair düzenleme yapılmamasını eleştirdi. Levent Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Sağlık Bakanlığı SMA toplantısı sonucu: Evlilik öncesi test zorunlu hale geliyor. Risk oluşturan çiftlere tüp bebek devlet karşılayacak. Bu kararlar doğru ve çok önemli.

Ama şu anda yüzlerce çocuğun beklediği Zolgensma ilacı için bir açıklama gelmedi :( Ne yapacağız şimdi?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.