LC Waikiki'de eylem başladı

LC Waikiki'de eylem başladı

İstanbul’da LC Waikiki deposunda taşerona bağlı çalışan, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için işten atılan 12 temizlik işçisi, depo önünde eylem başlattı.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan LC Waikiki deposunda Kluh isimli taşeron firmaya bağlı çalışan 12 temizlik işçisi, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için “Kod 46” gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşçiler, bunun üzerine DİSK Limter-İş öncülüğünde depo önünde eylem başlattı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre işçiler, eylemin 14’üncü gününde Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde açıklama yaptı. Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı "Direnişçiler 3 yıldır, 5 yıldır, 7 yıldır depolarda çalışıyor. Hiç utanmıyoruz musunuz? Bu insanların birikmiş haklarına el koydunuz. Zaten bu memlekette çökme işi meslek haline geldi. Çöktürmeyiz. Hiçbir şey alamazsak bile boğazınızda kılçık oluruz. Perişan edeceğiz sizi” dedi. HDP'li Musa Piroğlu, yaptığı açıklamada "Bu dayanışma hiç kimse yalnız kalmasın diye yapılan bir dayanışmadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.