Kürt iş insanına ABD'den özel başarı ödülü

Kürt iş insanına ABD'den özel başarı ödülü

Bu yıl, Anthem Ödülleri Özel Başarı kategorisinde ödüle layık görülenler arasında Chobani firmasının kurucusu ve CEO'su Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya da yer aldı.

Webby Ödülleri himayesinde oluşturulan ve bu yıl ikincisi dağıtılan yeni Anthem Ödülleri, kişiler, şirket ve kuruluşların toplumların iyileştirilmesi amacıyla yürüttükleri küresel değişim amaçlı çalışmalarına odaklanıyor.

Bu ödüller, dijital sektörün uzmanlarından ve teknoloji alanındaki yenilikçilerden oluşan Uluslararası Dijital Sanatlar ve Bilimleri Akademisi'nin dağıttığı Webby Ödülleri kapsamında veriliyor.

Webby Ödülleri, her yıl web siteleri, online film ve reklamcılık, sosyal medya ve mobil uygulamalar gibi alanlarda internetin en iyilerine 1996 yılından bu yana dağıtılıyor.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, bu yıl, Anthem Ödülleri Özel Başarı kategorisinde ödüle layık görülenler arasında Chobani yoğurtlarının kurucusu Hamdi Ulukaya da yer aldı.

Anthem Ödülleri'nin internet sayfasında yer alan bilgilere göre Özel Başarı Ödülü, "Topluma yaptıkları misyon güdümlü katkıları nedeniyle girişimcilere, hayırseverlere, sanatçılara, müzisyenlere, aktörlere ve etkin liderlere" veriliyor.

Anthem Ödülleri, yaptığı açıklamada, Ulukaya'nın "sosyal etki amacını özünde taşıyan olağanüstü başarılı şirketi Chobani'yi nasıl inşa ettiğinin farkına varmak" için ödüllendirildiğini belirtti.

Açıklamada, ayrıca Hamdi Ulukaya'nın "anti-CEO" yaklaşımının Chobani'nin hızlı büyümesinde etkili olduğunu kaydettiği belirtiliyor.

Ulukaya'nın şirket hissedarlarının azami kazancını ön plana çıkarmak yerine şirket çalışanlarına özen gösterdiği, şirketin faaliyette olduğu bölgelerdeki toplumlara yardımı, sosyal meselelerde cesur tavırlar alırken tüketicilere karşı sorumluluğu ve hesap verilebilirliği önemsediğinin altı çiziliyor.

Ulukaya'nın özellikle göçmen ve mülteci çalışanları şirket bünyesine katmadaki hassasiyetine de değinilen açıklamada, kısa vadeli kazançtan feragat edilmesi anlamına gelse de şirketin "daha fazla insana daha kaliteli gıda" üretme ilkesi ışığında yatırımlar yaptığı belirtiliyor.

Hamdi Ulukaya da Anthem Ödülleri sitesindeki kısa açıklamasında, "Mültecileri işe alın çünkü bir mülteci bir işe girdiği andan itibaren artık mülteci değildir" ifadesini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.