Kürt Film Festivali sona erdi

Kürt Film Festivali sona erdi

MKM Sinema Kolektifi tarafından 2’ncisi düzenlenen ve yoğun bir ilgi gören İstanbul Kürt Film Festivali sona erdi.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Sinema Kolektifi tarafından 2’ncisi düzenlenen İstanbul Kürt Film Festivali (Festîvala Fîlmên Kurdî ya Stenbolê) sona erdi. 24 Mart’ta başlayan ve 6 gündür devam eden film festivali kapsamında Kadın, doğa, yaşam ve insan hakları temalı 28 filmin gösterimi yapıldı. Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde başlayan festival ardından İstiklal Caddesi’nde bulunan Cinemajestik Sinema salonlarında sürdü. Yoğun bir ilgi gören film festivalinin finali ise Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan Namo  filmiyle oldu.

Film gösteriminden önce söz alan MKM Sinema Kolektifi’nden Adar Taş Kürtçe, Hebûn Polat ise Türkçe yaptığı konuşmada 6 gündür devam eden festival hakkında bilgiler verdi. Film gösterimi kapsamında gösterilen filmlerin felsefe, tarih, kadın, doğa ve başka birçok konuyu daha kapsadığını belirtilen konuşmada “Kürt sinemacı Yılmaz Güney ‘biz kazanacağız’ demişti ve kendi kamerasını kendi topraklarına çevirmişti. Bizler de bu kapsamda festivalimizi gerçekleştirdik. Bize festival boyunca destek veren, gelip filmi izleyen her kese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ardından film gösterimi gerçekleşti. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Nader Saeivar söz alarak filmin hikayesi hakkında bilgi verdi. Ardından izleyiciler de söz alarak film hakkındaki fikirlerini belirterek yönetmene sorular sordu.

Gerçekleşen kısa söyleşinin ardından film festivali son buldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.