Kültürlerin dansı ile reng-i Hakkari VİDEO

Kültürlerin dansı ile reng-i Hakkari VİDEO

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan “Kültürlerin dansı ile renk-i Hakkari” adlı sanatsal gösteri hazırlanıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

29.12.2017 saat 19:00’da Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan dev organizasyon açılış, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’in konuşması, slayt gösterimi, erbane topluluğu gösterisi, pandomin, zeybek, teke, müzik dinletisi, dengbej, koro ve solo, pandomin, mizansen Hakkari ve verilecek kokteyl ile sona erecek.

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada; Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi olarak bu günlüğü sanatın güzellikleri ile, özveri ve güler yüzlerimiz ile doldurduk.  Kültür  Sanat Müdürlüğü olarak bu yılın sanat yılı olacağı müjdesini vermiştik. Hakkari’ de sanat adına daha önce yapılmamış olan yani ilklere tanıklık edecek sahnelerle halkımızın karşısında olacağız. “ Konuşursam beni sadece İngilizce bilenler anlayacak ama sessiz bir filmi herkes anlayabilir.’’ diyen Charlie CHAPLİN ‘ in pantomimi ile  “ Uzun olur gemilerin direği, çatal olur efelerin yüreği…’’ diyen Ege’nin efelerini, Hakkari’nin savaşlara sebep olan Sare’nin  aşk hikayesi ile birleştirilen kültürel bir zenginlik yarattık. Bu sayede farklı kültürlerin canlı renklerini yaşattık. Otuz eğitmen ve yetmiş öğrenci ile hazırlamış olduğumuz sanatsal etkinliğimiz 29.12.2017 tarihinde saat 19:00 da Hakkari halkı ile buluşacak' dedi.

0-028.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.