Kulis: Dersim’de DEM Parti de ittifak çalışmasına katıldı

Kulis: Dersim’de DEM Parti de ittifak çalışmasına katıldı

Kulis bilgilerine göre Dersim'de EMEP, TİP, SMF ve EÖC'nin 'ittifak çalışması'na DEM Parti de katıldı, kısa süre içinde resmi açıklama yapılacak. TİP'in ise 'ittifak'tan çekildiği iddia edildi.

Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Emek ve Özgürlük Cephesi'nin (EÖC) 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak çalışmasına DEM Parti'nin de de dahil olduğu öne sürüldü.

Son kulis bilgilerine göre Dersim’de DEM Parti ve sosyalist örgütler arasında "ittifak" sağlandı. İl merkezi, ilçeler ve belediye meclis üyeliklerinde ortak program etrafında uzlaşan siyasetlerin kısa süre içinde kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

TİP ÇEKİLDİ Mİ?

Ancak TİP'in de 'ittifak'tan çekildiği iddia ediliyor. Daha önce tepkiler üzerine "Dersim'de DEM Parti’yi dışarıda bırakmak söz konusu değil" açıklaması yapan TİP'ten konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. 

Ne olmuştu?

Dersim’de 31 Mart yerel seçimleri için Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ve Türkiye İşçi Partisi yaptıkları açıklama ile yerel seçimler için ittifak çalışmalarına başladıklarını duyurmuş, ardından kamuoyunda yoğun bir tartışma başlamıştı.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ittifakın "DEM Parti’ye karşı kurulduğunu" savunmuştu.

Emek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi ise tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaparak “DEM’in dışarıda bırakılmasının mümkün olmadığı”nı dile getirmişlerdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.