Köylerini terk etmediler, 28 yıldır yalnız yaşıyorlar

Köylerini terk etmediler, 28 yıldır yalnız yaşıyorlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Tuğlu köyüne bağlı Karataş mezrasında 28 yıldır tek bir aile yaşıyor.

Yüksekova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Tuğlu Köyü'nün Karataş Mezrası, 1994 yılında bölgedeki yaşanan olaylar nedeniyle boşaltıldı. O tarihte 15 hanenin 14'ü mezrayı terk ederken, Hurşit Atar 2 kızı ve 1 oğlu ile birlikte mezrada kalmaya devam etti.  28 yıldır mezrada tek başına yaşayan ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Atar, 80 yaşına girmesine rağmen doğa ile iç içe yaşadığı için sağlığının iyi olduğunu belirtti.

Atar, "O dönemde burada oturan aileler mezrayı terk etti, ama ben kalmayı tercih ettim. Atalarımdan kalma 60 yıllık taş evde yaşamımı sürdürüyorum. 20 yıl önce eşimi kaybettim. Şu an 2 kızım ve 1 oğlumla birlikte yaşıyoruz. Köydeki bütün evler yıkıldı, ama bizim ev hala dimdik ayakta. Yıllar önce ayrılan mezra sakinlerini geri dönüp, eski hayatlarını sürdürsünler. En sıkıntılı olan dönemde bile burayı terk etmedim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.