Koronavirüs salgını döneminde Asya’daki korsanlık faaliyetleri arttı
Bölgede korsanlarla mücadele için kurulan ReCAAP isimli organizasyonun raporuna göre, 2020’nin ilk yarısında bölgede korsanların 50’den fazla olaya karıştığı belirlendi. Bu sayı 2019’un ilk yarısında 25’te kalmıştı.
Eğer uluslararası sularda gemilerden hırsızlık yapılıyorsa, bunun literatürdeki adı korsanlık oluyor. Ancak aynı olay bir ülkenin kara sularında olursa korsanlık değil, ‘silahlı soygun’ olarak tanımlanıyor.
Tennessee-Knoxville Üniversitesi’nden akademisyen Brandon Prins, salgının denizlerde suç oranının artmasına yol açtığını söylüyor:
“En büyük korkum Covid-19’un küresel ticareti ve beraberinde büyümeyi düşürmesi, fakirlik ve işsizliğin buna bağlı olarak artması ve daha fazla deniz korsanlığına yol açması olmuştur.
“Ticaret azaldığında denizlerde daha az gemi ve daha az denizci oluyor, bu da korsanlık faaliyetlerini takip eden önleyici ekiplerin de azalmasına yol açıyor.”
