Koronanın en çok arttığı 10 il

Koronanın en çok arttığı 10 il

Sağlık Bakanlığı'nın 2-8 Ekim tarihli verilerine göre en yüksek vaka ortalaması 100 bin kişide 551 ile Zonguldak'ta görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 ve 8 Ekim tarihlerini içeren illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Koca paylaşımında, "2-8 Ekim arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Vakaların en çok arttığı illeri açıklayan Koca, "2-8 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş, Karabük" dedi.

Haritaya göre ayrıca, 100 bin kişide vaka sayısının İstanbul'da 274,98, Ankara'da 356,49, İzmir'de 48,95 olduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.