Saldırıda ölü sayısı 115'e yükseldi: 11 şüpheli gözaltında

Saldırıda ölü sayısı 115'e yükseldi: 11 şüpheli gözaltında

Rusya'nın Federal Güvenlik Servisi (FSB) Moskova'da yaşanan ve 115 kişinin öldürüldüğü saldırıyla bağlantılı olarak 11 kişinin gözaltına alındığını Devlet Başkanı Putin'e bildirdi.

Kremlin, dün akşam Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonunda yaşanan ve 110'u aşkın kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kremlin, IŞİD'in üstlendiği saldırıya ilişkin olarak Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiğini bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, FSB, Devlet Başkanı Putin'e 22 Mart Cuma akşamı yaşanan saldırıyla bağlantılı olarak 11 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Rusya'nın Interfax haber ajansı da Kremlin'e dayandırdığı haberinde, saldırıyla bağlantılı olarak 'daha fazla suç ortağının tespiti için çalışma yapıldığını' aktardı. Gözaltına alınan dört kişinin 'doğrudan terör saldırısında dahli olduğu' bilgisi paylaşıldı.

FSB: DÖRT ŞÜPHELİ UKRAYNA SINIRINA DOĞRU GİDİYORDU

FSB de gözaltına alınan şüphelilerle ilgili olarak dün düzenlenen saldırının dört şüphelisinin Rusya'nın Ukrayna ile olan sınıra doğru gittiğini, şüphelilerin sınıra doğru giderken gözaltına alındığını belirtti. Şüphelilerin 'Ukrayna'da bağlantılarının olduğunu' ileri süren FSB, açıklamasında, saldırının 'dikkatli bir şekilde planlandığını' söyledi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın saldırıyla ilgisinin olmadığını belirtmişti.

SORUŞTURMA KOMİTESİ: 115 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı hakkında soruşturma başlatan Rusya Soruşturma Komitesi de bugün yaptığı açıklamada, dün yaşanan saldırıda en az 115 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İlk verilere atıfta bulunan komite, ölü sayısının artmasının beklendiği uyarısında bulundu. Açıklamada, saldırıda 140'ı aşkın kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan, Putin'e yakın isimlerden Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, 'konser saldırısından sorumlu olanların cezalandırılacağını' belirtirken, Rus milletvekili, Kremlin'in gözaltı açıklamasından önce verdiği demeçte, iki şüphelinin trafikteki bir kovalamaca sonrasında gözaltına alındığını bildirdi. Mevcut ilk bilgilere atıfta bulunan milletvekili, saldırganların beyaz bir Renault araç içinde olduğunu, Bryansk bölgesinde polis tarafından tespit edildiğini ve 'dur' ihtarına uymadığını söyledi. 

Patruşev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Takip sırasında ateş edildi ve araç takla attı. Bir terörist olay yerinde gözaltına alındı, diğerleri ormana doğru kaçtı. Arama çalışmaları sonucunda ikinci şüpheli de bulunarak saat 03.50 sıralarında gözaltına alındı. Diğerleri için başlatılan arama çalışmaları sürüyor." Khinshtein, araçta bir tabanca, saldırı tüfeğinde kullanılmak üzere bir şarjör ve Tacikistan pasaportları bulunduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.