Kırmızıgül ve Diri mezbahada incelemelerde bulundu

Kırmızıgül ve Diri mezbahada incelemelerde bulundu

Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri Yüksekova'nın çarşı merkezindeki mezbahada inceleme gerçekleştirdi.

Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri Yüksekova'nın geneline hizmet sunan mezbahayı ziyarette bulunarak yetkililerle bir araya geldi. Kırmızıgül ve Diri mezbahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra hayvan pazarının olduğu bölüme geçerek, alanda incelemeler yaptı.

whatsapp-image-2024-05-20-at-10-12-00.jpeg

"Kaçak kesimin de yapılamaması çağrısında bulunuyoruz"

Çarşı merkezindeki hayvan tüccarlarıyla görüşen ve ilçe genelinde hayvan pazarı kuralına uymayan esnafla vatandaşın olduğunu belirten Eşbaşkanlar, “Hizmet veren bir mezbahamız var ve olanakları da iyi durumda. Arka bölümde hayvan pazarı ve bina içesinden kesim alanımız bulunmakta. Bu yüzden ricamız hayvanları ulu orta satmamanız. Yerleşik düzene uyarak hayvanlarını satmak isteyen vatandaş ya da esnafımızın belediyemize ait hayvan pazarı bölgesinde alışverişlerini yapmalarını istiyoruz. Ayrıca kaçak kesimin de yapılamaması çağrısında bulunuyoruz. Özellikle esnafımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını ve kesim için mezbahayı kullanmalarını istiyoruz. Çünkü kesim kontrollü ve gözetim altında sağlıklı bir şekilde yapılmakta. Zabıta ekiplerimizde bu konuda çalışmalar yürütmektedir. Ekiplerimize yardımcı olmaları önem arz etmektedir” şeklinde konuştular.

whatsapp-image-2024-05-20-at-10-11-59.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.