Kılıçdaroğlu'ndan 'Samast' tepkisi: 'Aferin Erdoğan'

Kılıçdaroğlu'ndan 'Samast' tepkisi: 'Aferin Erdoğan'

Kılıçdaroğlu, Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin "Milletin seçilmiş milletvekilini, yasaya aykırı bir biçimde cezaevinde tutmak için 'yargı krizi' çıkaranlar, katilleri serbest bırakıyor" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de katleden Ogün Samast, bugün akşam saatlerinde Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tahliyeye tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: Milletin oyuyla seçilmiş Milletvekilini, yasaya aykırı bir biçimde cezaevinde tutmak için “yargı krizi” çıkaranlar, katilleri serbest bırakıyor. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, kadınlara, çocuklara kasteden “iyi halliler” dışarıda; gazeteciler, siyasetçiler içeride… “Aslanım benim, aferin Erdoğan…”


Kılıçdaroğlu, "Aslanım benim" sözü ile katil Ogün Samast'ı cinayetten bir gün Samsun'da gözaltına alınan kolluk güçlerinin diyaloglarına atıf yaptı. Ortaya çıkan videoda jandarma mensuplarının Türk bayrağı açtırdıkları Samast'a "Aslanım benim! Aferin Ogün" dedikleri duyuluyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.