Kılıçdaroğlu'ndan HDP açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan HDP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasına HDP'ye yönelik parti kapatıma davasının demokrasi dışı bir uygulama olduğu mesajını verdi.

"Demokrasiye inanıyorsak düşünce özgürlüğüne de inanacağız. Siyasal partilerin kapatılması askeri dönemlere ait bir gelenektir. Artık demokrasilerde siyasal partiler kapatılmaz. Partileri kapatıp, Hazine yardımını kesmek gibi demokrasi dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz."

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Öyle bir noktaya geldik lki tehdit ediyorlar. Gücü elinde tutan tehdit etmeye başlıyor. 'Dokunulmazlığınızı kaldırırız' diyorlar. Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarını kaldırmak için komisyon topluyorlar.

"Açık ve net söylüyorum bizim, CHP'lilerin, milletvekillerinin ben dahi dokunulmazlıklarını kaldırmazsanız namertsiniz!

"Biz kul hakkı yemedik ki korkalım. Düşüncelerimizden ötürü mü yargılamak istiyorsanız, yargılayın. Yolsuzluk yapmadık ki korkalım, sizler gibi değiliz. Sizlere de benzemek istemiyoruz."

'Biz hangi yanlışları terk ettiysek Saray odur'

"Statükoyu bıraktık, değiştik" diyen Kılıçdaroğlu, geçmişteki bütün olayları aklı başında analiz ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "statükocu söylemlerden öteye gidemediğini" iddia etti ve şunları söyledi:

"Erdoğan değişimin önündeki en büyük engeldir. Kendisini askerlere alkışlatır oldu. Askerlerin beni alkışlamasını istemem ama yalan dolan söyleyeni bir asker alkışlıyorsa devletin orada çürüdüğünü görüyoruz.

"Etrafınıza siyadet koridorlarında kariyer devşiren askerleri koyarsanız elinizde bol apoletli Orta Doğu askerlei kalır; kariyerist kafadan hayır gelmez.

"Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir.

Biz değiştik, halkın partisiyiz, Biz hangi yanlışları terk ettiysek Saray odur."

'Yanında azmettiricileri barındırıyorsan teslim edeceksin'

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, CHP'nın "şehidin hakkını savunacağını", bunun CHP ülkücülerine karşı sorumluluğu olduğunu belirtti ve CHP'de önemli bir ülkücü varlığı olduğunun altını çizdi.

CHP Genel Başkanı, Bahçeli'ye hitaben, "Yanında azmettiricileri barındırıyorsan teslim edeceksin. Mafyayla fotoğraf vere vere yanındaki gençlere yanlış mesaj verdin. Bir şehit var bu kan yerde kalmayacak, kapısına gelen azmettiricileri teslim edeceksin. Biz Sinan'ın kızlarına mutlaka adaleti getireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.