Kılıçdaroğlu ve İnce'den ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve İnce'den ortak açıklama

Muharrem İnce'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret etti.

Görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapıldı.

Kılıçdaroğlu sözlerine "Sayın Genel Başkan'a bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum" diyerek başladı.

"Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye'nin pek çok sorununu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi ifade ettik karşılıklı. Deprem bölgesine yönelik kanun teklifi hazırlıyoruz. Sayın Genel Başkan'a ayrıntılı bilgi verdim. Önümüzdeki günlerde teklifi sunacağız. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz" dedi.

"Yaşadığımız sorunlar Türkiye'nin sorunları, bireysel değil. Çözümler üretmek bizim görevimiz" sözlerini ekledi.

İnce ise, "Bizler Memleket Partisi olarak diyoruz ki, ittifaklar olmalıdır fakat bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalı ilke ittifakları olmalıdır" dedi şunları ekledi:

"Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartışmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, geri adım atmayız. Mültecilerin gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Bizim ilkelerimiz bunlar. Bunlardan asla taviz vermeyiz.

"İlkeler etrafında bu memlekti ayağa kaldırmalıyız. Bu Erdoğan gitmelidir, yorgundur, ortak aklı temsil etmez, kibirlidir; akla, hukuka, bilime inanmamaktadır. Bu konuda da her tür görüşümüzü açık ifade ediyoruz".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.