Kılıçdaroğlu: Kork ya da korkma, seçim zamanında yapılacak

Kılıçdaroğlu: Kork ya da korkma, seçim zamanında yapılacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin deprem nedeniyle ertelenmesi yönündeki çağrılara Erdoğan'ı eleştirerek "Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçim zamanında yapılacak" cevabını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Bülent Arınç'ın seçim çıkışının ardından, bugün tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Bülent Arınç dün yaptığı açıklamada, "Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu tercih değil zarurettir. Seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yeterli olacaktır; bu hüküm var ama anayasalar kutsal metinler değildir, hukuki metinlerdir. Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir" ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Seçim zamanında yapılacak" dedi. CHP liderinin isim vermeden Erdoğan'a atıf yaptığı açıklaması şöyle: 

"Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid’de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma. Ya da kork, seçim zamanında yapılacak!" ifadelerini kullandı." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.