Kılıçdaroğlu: Bildiği tek Türkçe kelime adalet”

Kılıçdaroğlu: Bildiği tek Türkçe kelime adalet”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Şenyaşar ailesinin adalet talebiyle ilgili “Katilleri bari yakalayın. Bu kadının adalet beklentisine cevap vermezsek bizim insanlığımız nerede kalır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin üye katılım toplantısında yaptığı konuşmada, Urfa’da Şenyaşar ailesinin adalet talebine değindi:

“Adalet derken, düne kadar kızdığınız insanlar için de adalet istemeyi unutmayın. Adalet sadece sevdikleriniz için değil. Haksızlığa karşı susmayacaksınız. Şenyaşar ailesi, Şanlıurfa’da. Eşi, çocukları öldürüldü. Üstelik hastanede kafasına tüp vurularak öldürüldü. Bir evladı var hapiste. Bu kadın sadece adalet istiyor. Türkçe bilmiyor. Bildiği tek Türkçe kelime adalet. Katilleri bari yakalayın. Bu kadının adalet beklentisine cevap vermezsek bizim insanlığımız nerede kalır.”

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları 2018 genel seçimleri için sürdürdükleri seçim kampanyası sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşarlar'ın kendilerine oy vermeyeceklerini söylemeleri üzerine Şenyaşarlar'a silahla saldırmış, işyerindeki saldırı sırasında Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Baba Hacı Esvet Şenyaşar da hastanede öldürüldü. Yaşanan olaylarda AKP'li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirdi. Başlatılan soruşturmanın ardından Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi.

Hastanede yaşanan katliama dair yürütülen soruşturma dosyasına gizlilik kararı konuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.