TOBB KGK Başkanı Keskin'den 19 - 25 Kasım mesajı

TOBB KGK Başkanı Keskin'den 19 - 25 Kasım mesajı

19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günün'de Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Ödül Töreni düzenlendi. Törene TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu adına Sevda Keskin de kaldı. Keskin 19 Kasım ve 25 Kasıma dair önemli mesajlar verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Birliğin Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı iş birliği ile Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklooğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin ve 80 İlin Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri katılım sağladı. 

TOBB Hakkari İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, Dünya Kadın Girişimcilik Gününün  kutlu olması dileğinde bulundu.

"Kadın varsa yarın var" diyen Keskin, “Kadının İşgücüne katılımı Ekonomik ve sosyal Yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gerekliliktir. Bir başka değişle ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması nüfusun yarısını oluşturan biz Kadınların yaşamın tüm alanlarında aktif katılımları ile mümkündür. Bu vesileyle tüm kişi kurum ve kuruluşları Kadın girişimciliğin önünü açmaya ve Kadın istihdamına Katkı sağlamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası içinde olduklarını dile getiren Keskin "Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir." dedi. 

Keskin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bununla beraber; kadına yönelik şiddet, dünyanın her tarafında halen görmekte olduğumuz acı bir gerçek. Tarih boyunca var olan bu sorun, günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla birlikte, ne yazık ki insanlığın kanayan bir yarası olmaya devam etmektedir.  TOBB Hakkâri Kadın Girişimciler Kurulu olarak Kadına yönelik şiddetle mücadelede, alınacak diğer tedbirlerle birlikte, nihai çözüm için; toplumun bütün fertlerinde sevgi, şefkat ve merhamet duygularının güçlenmesi ve hakim hale gelmesine ihtiyaç vardır. Diğer taraftan, uzlaşı kültürünün geliştirilmesi de çözüme yönelik olarak anahtar bir rol alarak yapılan tüm farkındalık çalışmalarında yer aldığımızı ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz.  Kadına şiddeti durdurmak, önlemek herkesin görevidir. Bu vesile ile Tüm kadınların mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum" 

Image