Kerkük'teki IŞİD saldırısında en az dokuz polis memuru öldü

Kerkük'teki IŞİD saldırısında en az dokuz polis memuru öldü

Pazar günü Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırıda en az dokuz polis memuru öldü.

Kerkük yakınlarında düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi.

AFP’ye konuşan yetkililer, saldırının polisleri taşıyan bir aracı hedef aldığını söyledi.

Patlamanın ardından silahlı saldırı da düzenlendi.

Bir yetkili, bir saldırganın öldürüldüğünü, diğerlerinin ise hala arandığını söylerken, iki polisin de yaralı olduğunu duyurdu.

Irak İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili de saldırıyı doğruladı.

IŞİD, Çarşamba günü Bağdat’ta düzenenlenen ve üç Iraklı askerin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı da üstlenmişti.

IŞİD bir süre önce Irak’ın doğusundan Suriye’nin batısına kadar 88 bin kilometrekarelik bir alanı yönetiyordu. Ancak Aralık 2017’de Irak güçleri IŞİD’e karşı zafer ilan etti. Ardından IŞİD Suriye sınırına kadar püskürtüldü.

2019 yılında örgütün sahip olduğu son toprak da ellerinden alındı. Ancak BM, Temmuz ayında IŞİD’in kalıcı bir tehdit olduğu konusunda uyarıda bulundu.

IŞİD’in Suriye ve Irak'ta 6 bin ile 10 bin arasında savaşçıya sahip olduğu tahmin ediliyor. Bunların çoğu kırsal alanlarda bulunuyor ve vur-kaç saldırıları, pusular ve yol kenarlarına bombalı saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.