Kerkük'te son 6 ayda 50 kadın intihar etti

Kerkük'te son 6 ayda 50 kadın intihar etti

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu'nun Kerkük bürosu, yılın ilk altı ayında 50 kadının intihar ettiğini ve 286 şiddet olayı yaşandığını bildirdi.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Kerkük Ofisi, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde kadına yönelik şiddetle ilgili bir rapor yayınladı.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Kerkük Ofisi'ne göre, yalnızca son altı ayda Kerkük'te en az 50 kadın öldürüldü ve 286 şiddet olayı işlendi. Bu da her hafta 2 kadının intihar ettiği ve 11 şiddet olayı yaşandığı anlamına geliyor.

Rapora göre, 2019 yılında Kerkük'te 89 kadın ve 17 erkek olmak üzere toplam 106 şiddet olayı yaşandı.

Komisyon, istismara uğrayan kadınlar için sığınma evi olmadığını, bu sorunun Bağdat ve Federal Kürdistan Bölgesi'nde de yaşandığını belirtti. 

Ayrıca rapora göre 25 yaş üstü kadınların çoğu silahla öldürülüyor.

Kerkük Dairesi başkanı, çözüm bulunması için Kerkük yönetimine ve ilgili kurumlara bilgi verdiklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Kadına ve Ailelere Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü 28 Eylül'de yaptığı açıklamada, Temmuz ve Ağustos aylarında 4 kadının öldürüldüğünü, 8 kadının intihar ettiğini ve 7 kadının kendini ateşe verdiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.