Kazada yaşamını yitiren Barış Anneleri için ortak açıklama

Kazada yaşamını yitiren Barış Anneleri için ortak açıklama

Kazada yaşamını yitiren Yüksekovalı Barış Anneleri için, İHD, ÖHD, KESK, TMMOB, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Hakkari Barosu DİSK ve çok sayıda sivil toplum ve meslek örgütleri ortak açıklama yaptı.

Hakkari dönüş yolunda trafik kazası geçiren Adalet Safalı, Perişan Akçelik ile oğlu Cihan Akçelik yaşamını yitirdi, ağır yaralanan avukat Erdal Safalı ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaşamını yitiren Barış Anneleri için, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, TMMOB Yüksekova Sözcülüğü, Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Hakkari Barosu Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve çok sayıda sivil toplum ve meslek örgütleri ortak açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Hakkari İHD Şube Sekreteri Pınar Şen  Zengin, “Dönüş yolunda ilçeye 10 km kala yolda bir kargo şirketine ait kamyonet ile çarpışma sonucu Adalet Safalı ve Perişan Akçelik olay yerinde vefat etti. Perişan Akçelik’e eşlik eden ve aynı araçta bulunan oğlu Cihan Akçelik ve sürücü Av. Erdal Safalı da ağır yaralı bir şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine getirildi. Yüksekova Devlet Hastanesindeki teknik eksikliklerden kaynaklı olarak ağır yaralı olan Cihan Akçelik Van’a, Erdal Safalı ise Hakkari’ye sevk edildi. Cihan Akçelik Van’a yetişemeden Hakkari Devlet hastanesine geri getirilirken kalbi durmuş ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Av. Erdal Safalı ise gece saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesindeki teknik yetersizlikten dolayı Van’a sevk edilmiş ve şu an hayat mücadelesi devam etmektedir. yaşamını yitiren Barış anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik’e rahmet diliyor, Av.Erdal Safalı’ya ise şifalar diliyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.