Kato Dağı’nda ölü bulunan gencin katili babası çıktı

Kato Dağı’nda ölü bulunan gencin katili babası çıktı

Van'ın Çatak (Şax) ilçesinde kaybolduktan sonra cesedi Kato Dağı eteklerinde bulunan Mazlum Tanış’ın babası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Övecek (Ferhinis) Mahallesi'nde, 10 Ocak'ta keçilerini otlatmak için evden ayrılan 23 yaşındaki Mazlum Tanış'ın dönmemesi üzerine ailesi ve yakınlarının yaptığı arama çalışması sonuç vermedi.

Durumun jandarma ve AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama çalışmaları iki gün sürdü. Vatandaşların da destek verdiği arama çalışmaları sonucu Tanış'ın cansız bedeni, 13 Ocak’ta merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Kato Dağı eteklerinde kayalıklar arasında bulundu.

Tanış’ın kayalıklardan düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilmiş, cenazesi otopsi için Van Adli Tıp Kurumuna sevk edilmişti.  

MA’nın haberine göre otopsi raporunda, Tanış’ın ateşli silahla vurularak, kayalıktan atıldığı belirtildi.

Çatak Jandarma İlçe Komutanlığı, bunun üzerine Tanış’ın babası Zübeyir Tanış’ı ifadeye çağırdı.

Baba Tanış'ın ifadesinde, tartışma sonucu oğlunu vurduğunu söylediği kaydedildi. Baba Tanış, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.