Karkamış'a roketli saldırı: 2 ölü, 19 yaralı

Karkamış'a roketli saldırı: 2 ölü, 19 yaralı

Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket ve havan saldırısı düzenlendi. 3 okulun da hedef alındığı saldırılarda ücretli öğretmen Ayşenur Alkan (22) ile Hasan Karataş (5) yaşamını yitirdi. Aralarında 5 aylık hamile bir kadının da bulunduğu 19 kişi yaralandı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden roketli saldırı düzenlendi. Roketler İlçe merkezinde aralarında bir okulunda bulunduğu yerleşim merkezine düştü.

Saldırının ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

 

Acı haberi Bakan Soylu verdi: Karkamıştaki roketli saldırıda 1i çocuk 2 vatandaş hayatını kaybetti, hamile kadın ağır yaralandı

 

'1'İ ÇOCUK 2 VATANDAŞ ŞEHİT OLDU'

Gaziantep Karkamış'ta açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu bilgileri paylaştı:

Bugün 11.15 sularında o saatten bu saate kadar 10 adet atım gerçekleşti. Bugün Milli Eğitim Bakanımız ile de protokol programımız söz konusuydu. O esnasında aldığımız haberle sayın Valimizle de kurduğumuz temasla değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk. Karkamış'ta sivil yerleşim yerlerine hem de okullarımızda saldırı oldu. Okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu. Oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle bir kardeşimizi, bir öğretmenimiz 22 yaşında Ayşenur alkan öğretmenimiz şehit oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.