'Kariyer Basamakları Sınavı' tartışma yarattı

'Kariyer Basamakları Sınavı' tartışma yarattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü Kabine toplantısı sonrası öğretmenlerle ilgili yaptığı açıklamalar, muhalefetin tepkisine yol açtı.

Erdoğan, “Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerine Twitter üzerinden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de yine Twitter üzerinden “Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen eziyet kabul edilemez. Değerli meslektaşlarım, hiç merak etmeyin. Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla öğretmenlerimize hak ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza çok az kaldı." açıklaması yaptı.

Eğitim sendikalarının bir kısmı, kariyer sınavlarına “Öğretmenin özlük haklarında ekonomik kazanım getiren uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarında sınav şartı kabul edilebilir olmadığı; öğretmenlik mesleğini değersizleştirdiği” gerekçesiyle itiraz ediyor. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, 19 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Kariyer Basamakları Sınavlarını boykot edeceğini açıklamış; Türk Eğitim Sen de sınava tepki olarak 1 Eylül’de öğretmenlerin meydana ineceklerini duyurmuştu.

A

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.